vineri, 4 ianuarie 2013

Stâna de Vale

Participanți: Bogdan și Cristina
Zona - Stâna de Vale, M-ții Bihorului
Perioada: 29.12.2012

Sâmbătă hotărâm să urcăm la Stâna de Vale pentru o tură de trekking. Nu ne-am stabilit obiectivul până nu ne-am lămurit la fața locului despre grosimea stratului de zăpadă.
Aveam în minte o tură pe dealul crucii dar n-am înțeles foarte bine accesul și ținând cont că și ziua e destul de scurtă optăm pentru un traseu sugerat de Meky.


Dormim la Salvamont sâmbătă seara și duminică ne urnim, fără schiuri. Stratul de zăpadă are cam 40 cm, e destul de frig așa că nu ne afundăm.
Pornim pe drumul care duce la Izvorul Minunilor și apoi pe o scrutătură prin pădure folosită și de snow-mobiliști până intersectăm traseul dungă roșie.


Când ieșim în golul alpin, la Baia Popii ne intersectăm cu doi schiori de tură. Ne reorganizăm traseul și o luăm spre vârful Poieni. E un calm atmosferic incredibil, nu bate deloc vântul.


Ne delectăm cu priveliștea, sărbătorim vârful (n-am mai ajuns pe un vîrf de la Mramornaya Stena :D)
și hotărâm că vom coborâ pe drumul ce azi-vară l-am alergat și care iese la cabana Gaudeamus.


Pe Poieni ne întâlnim cu Meky, Cami, Ene și Adrina, au urcat să schieze de pe vârf. Auzim un zgomot infernal și vedem un snow-mobilist care vine cu o viteză incredibilă. Tocmai mi-am adus aminte de ce nu-mi place în această zona iarna.


Traseul ne-a ținut cam 5 ore, am prins o vreme incredibilă și am putut să ne bucurăm de peisajul atât de frumos al Apusenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu